Ahmet Dinç

1969 yılında BATMAN ilinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve orta öğrenimini Batman’da görmüştür. Genç yaşlarda ticarete atılmış birçok sektörde başarılara imza atmıştır. Doğup büyüdüğü Batman’a ve Türkiye’nin birçok noktasında ülke ekonomisine katkı sağlayan sağlık, inşaat, enerji, tekstil, gıda ve akaryakıt sektörlerinde kalıcı yatırımlarda bulunmuş ve hayata geçirmiştir.

Ahmet Dinç, hayata atıldığı ilk günden itibaren halk arasında muhtaç olanlara hep yardım etti ve bundan büyük mutluluk duydu. İlerleyen yıllarla beraber topluma hizmet verecek sosyal amaçlı tesisler yaptırma yönünde daha çok adım attı.

Ahmet Dinç aynı zamanda eğitimin ülke kalkınmasında büyük rol oynadığına inanıyor, gençliğin yetişmesine hizmet etmenin bir insanlık ve vatan borcu olduğunu düşünüyordu.

Ancak henüz 52 yaşında iş ziyareti nedeniyle gittiği Kamerun’da geçirdiği trafik kazasıyla aramızdan ayrıldı.

Ahmet Dinç’in en büyük hayali insanlığın yararına olacak bir vakıftı.

Ahmet Dinç Vakfı, ülkemize faydalı olacak eğitim, sanat, sağlık, kültür alanlarındaki çalışmaları sürdürerek ve sosyal yardımlarda bulunarak topluma fayda sağlayacak ve geleceğimize ışık tutacak nice çalışmalara katkı sağlamayı büyük bir sorumluluk olarak görmekte ve Ahmet Dinç’in attığı sağlam temeller üzerinde onun arzuladığı şekilde serpilerek büyümeye devam ediyor.

Ruhun şad olsun…