Batman’da Hastane Bahçesinde Yapımı Tamamlanan Cami Hizmete Açıldı

Batman Valisi Hulusi Sahin, Ahmet Dinç Egitim ve Kültür Vakfi tarafindan Batman Egitim ve Arastirma Hastanesi bahçesine insa edilen Haci Tahir Dinç Cami’sinin açilisini gerçeklestirdi.

Caminin açilis töreninde konusan Vali Sahin, caminin Ahmet Dinç Vakfi tarafindan Egitim ve Arastirma Hastanesini bahçesinde yapildigini söyledi.

Egitim ve Arastirma Hastanesinin çok büyük bir hastane oldugunu ifade eden Vali Sahin, “Sadece Batman’in degil, bölge sehirlerin hasta yükünü kaldiran bir hastane. Dolayisiyla burada dini hizmetler yönünde bir eksiklik vardi. Bu ihtiyaci karsilamak üzere Ahmet Dinç Vakfimiz, Il saglik Müdürlügümüzle ortaklasa bir çalisma içerisine girdi ve ortaya bu güzel eser meydana geldi. Camimizin mimari özelligi de son derece hos. Ayrica çok hizli bir sekilde de yapildi. 3 ay içerisinde tamamlanarak hizmete hazir hale getirildi ve Ramazan ayinin yarisina da insallah hizmet verecek. Bayramda da insallah burada bayram namazi kilinacaktir. Ben bu güzel hizmeti vücuda getiren basta Ahmet Dinç vakfimizin kiymetli mensuplarina ve Dinç ailesine tesekkür ediyorum, hayirli olsun” ifadelerinde bulundu.

Ahmet Dinç Egitim ve Kültür Vakfi Baskani Selman Dinç, vakif olarak bu tür hizmetlerinin devam edecegini dile getirdi. Dinç, basta Vali Sahin olmak üzere katki sunan herkese tesekkür edip hayirli olsun dileklerini paylasti.

Dualarla hizmete giren caminin açilis törenine Vali Sahin’in yani sira, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, Saglik Il Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Il Özel Idare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Il Genel Meclis Baskani Abdulvahap Akbas, Il Müftüsü Nihat Kök, Ahmet Dinç Egitim ve Kültür Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Selman Dinç, STK temsilcileri ile saglik personelleri katildi.