Hacı Tahir Dinç Camii dualarla hizmete açıldı

Ahmet Dinç Eğitim ve yardımlaşma Vakfı tarafından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapımı tamamlanan 250 kişilik Hacı Tahir Dinç Camii dualarla ibadete açıldı.Caminin açılışına, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İl Özel İdaresi Genel sekreteri A. Kadir Özer, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Ahmet Dinç Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İş insanı Selman Dinç, ailesi ve beraberindeki protokol üyeleri katıldı.

VAKFIN HİZMETLERİ DEVAM EDECEK

Açılış töreninde bir konuşma yapan Ahmet Dinç Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İş insanı Selman Dinç yaptığı konuşmada “ Ahmet Dinç Eğitim ve Kültür Vakfı, girişimci, iş insanı, hayırsever ve eğitim sevdalısı Ahmet Dinç’in yaşamında hayali olarak topluma fayda odaklı yapılan hizmetleri kurumsallaştırmak ve devamlılığını sağlamak amacıyla kurulmuştur.Öncelikle 4 yıl önce vefat eden Ağabeyim Ahmet Dinç adına kurduğumuz vakıf olarak yaptığımız ve babamın ismini taşıyan Camii için huzurunuzda bulunmaktayız. Onları rahmetle ve saygıyla anıyorum. Ağabeyim Ahmet Dinç 4 yıl önce vefat edince Onun Batman’da değerli bir yeri vardı. İyi bir Hayırsever insandı. Bizde bunun devamını getirmek için Ahmet Dinç Eğitim ve Yardımlaşma vakfını kurduk. Bu Vakıf Aracılığıyla öğrencilerimize Burs, Kamu Yararına hizmetler ve Eğitim kurumlarına destek ve Dargelirli ailelere yardımlarımıza devam edeceğiz.

Bizlerde Hastane yerleşkesi içinde eksikliği hissedilen Camii yapmak için Sayın Valimiz Hulusi Şahin ile Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçuyla protokol yaparak yer tahsisi yaptılar. Burada Vakıf olarak ilk eseri 3 ay gibi kısa bir sürede açmış bulunmaktayız. Bu Vakfın önümüzdeki yıllarda Batman’a daha iyi hizmetler yapacağına inanıyorum. Batmanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

DİNÇ AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Şahin, bölgeye hitap eden bu hastanenin böyle güzel ve modern bir camiye ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu güzel hizmette katkısı olan dinç ailesine teşekkür etti. Vali Şahin, “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz gerçekten çok büyük bir hastane. Sadece Batman’ın değil bölgede bulunan şehirlerin de hasta yükünü taşıyan bir hastane. Dolaysıyla burada dini hizmetler yönünden bir eksiklik vardı. Bu ihtiyacı karşılamak üzere Ahmet Dinç Vakfımız İl Sağlık Müdürlüğümüzle ortaklaşa bir çalışma içerisine girdi ve ortaya bu güzel eser meydana geldi. Camimiz mimari özelliğiyle hoş durmaktadır. Ayrıca çok hızlı bir şekilde de 3 ay içerinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Mübarek Ramazan ayında hizmet verip bayram namazı da inşallah kılınacaktır. Ben bu güzel hizmette bulunan Dinç ailesine teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu bunun gibi hayırlı hizmetli yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah sayılarını artırsın inşallah.” Yapılan konuşmaların ardından Batman İl Müftüsü Nihat Kök tarafından yapılan dua ve protokolün kurdele kesimiyle cami ibadete açıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA İFTARINI AÇTI

Vali Hulusi Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında sağlık çalışanları ile bir araya geldi. İftar öncesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde Covid-19 nedeni ile 2021 yılında hayatını kaybeden Ahmet Kılınç’ın adının verildiği Çocuk Rehabilitasyon Merkezinde ve yetişkin rehabilitasyon ünitelerinde incelemelerde bulunan Vali Şahin, ünitelerde yürütülen hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.